Bygg kultur for organisasjonslæring

Målet med den enkelte dialogøkta

Lytte til hva folk opplever som vanskelig i arbeidshverdagen

La folk samskape løsninger og bedre praksis som de får eierskap til

Få innsikt i smertepunkter i organisasjonen

Skape nysgjerrighet og opplevelse av gjennomføringskraft

Trinnene i en dialogøkt for organisasjonslæring

1)

Innramming

Først rammer du inn økta. Gjerne ved å si hvor avgjørende deltakerne er for resultatene dere ønsker å oppnå. At du derfor ønsker dialog om hva de syns fungerer godt, og hva de mener det er viktig å endre på. Slik at dere kan gjøre at ting blir bedre.

2)

Oppvarming

Deltakerne scanner en QR-kode med mobilen (eller skriver inn url og pin). Les mer om anonymitet og vårt innebyggede personvern her. De får bli kjent med VOXT ved å ta stilling til noen trilemma fra arbeidshverdagen som du har valgt ut.

3)

Gullet: Samskaping og dialog

Deltakerne får skrive inn egne opplevelser av hva de får til og hva som er utfordrende i arbeidshverdagen – og ideer til hvordan dere kan gjøre ting bedre. Helt anonymt. Deretter må deltakerne gå gjennom hvert innspill, reflektere og gjøre valg. Gruppa sine samlede valg blir ditt springbrett inn i en samtale. Slik kan dere dele erfaringer, skape løsninger og ta ut læring fra arbeidshverdagen.

Eksempel på mulighet til å gjøre noe bedre – fra en deltaker i en VOXT-økt

4)

Enkel oppfølging

Du får en automatisk generert rapport fra økta. En samskapt handlingsplan med prioriterte aksjoner og tiltak. Oppfølging blir enkelt.

Fra en økt til levende verdier og arbeidskultur

Jobber du i en mellomstor organisasjon? Da er det kanskje du som skal kjøre VOXT-øktene på verdier og arbeidskultur. Muligens med hjelp fra noen kollegaer.

Er du som de største kundene våre, lar du kanskje ledere eller egne team kjøre øktene lokalt.

Hver økt gir deg unik innsikt i muligheter og utfordringer i organisasjonen. Den mobiliserer også deltakerne til å ta ansvar for å ta ut læring fra arbeidshverdagen.

Etterhvert som dere kjører øktene, skaper du enkelt oversikt over styrker, utfordringer og modenhet i organisasjonen. Analyse av innspill fra øktene er enkelt. Du oppdager fort at alle er gode på noe, men ingen er gode på alt. Det blir enkelt å finne nye muligheter for læring på tvers av enheter i organisasjonen. Helhetsbildet viser også hva dere bør jobbe med på overordnet nivå for å skape bedre flyt i arbeidshverdagen til den enkelte ansatte.